Italia- orașe tipice și idilice pentru a nu vizita doar Roma și Florența

Vacantele se apropie cu pași repezi! Cum ar fi însă dacă în următoarea vacanță ai alege Italia? Aceste orașe te vor face să uiți de tradiționalele Roma, Veneția și Florența, cu peisajele lor de vis, patrimoniul lor excepțional și gastronomia delicioasă!

Pe lângă marile destinații turistice precum Roma, Napoli, Florența sau Veneția, țara este plină de orășele fermecătoare de descoperit… Ești gata să îți faci bagajele și să descoperi aceste bijuterii ale cizmei?

Polignano a Mare, Puglia

Case luminoase, mare turcoaz și ziduri stâncoase: orașul Polignano a Mare este așezat într-un cadru care îți taie respirația. Ce face ca acest oraș din Puglia să fie atât de fermecător? Te plimbi pe străzile înguste ale orașului și, deodată, vezi o priveliște minunată asupra mării! Pentru iubitorii de plajă, nu veți fi dezamăgiți, deoarece orașul are un golfuleț splendid adăpostit în pereții stâncoși.

Matera, Basilicate

Este al treilea cel mai vechi oraș din lume. Matera este un oraș spectaculos din regiunea Basilicate. Abandonat acum 50 de ani, din cauza insalubrității, orașul a renăscut din cenușă grație industriei cinematografice.

Lucques, Toscana. Atunci când turiștii vizitează Toscana, cel mai adesea au ochi pentru Florența sau Sienna. Dar, Lucques este o altă destinație ce merită să fie descoperită. Fațade colorate, mese savuroase… iată câteva din atuurile acestui orășel medieval adorabil.

Positano, Campania. Pentru cei care nu preferă orașele sinuoase, acest oraș nu este cea mai bună alegere. Orașul se află pe coasta amalfitană și este celebru pentri străduțele sale întortocheate. În plus, are un farmec de neegalat.

Cefalu, Sicilia. Aflat în Sicilia, la doar 30 de minute de Palermo, Cefalu este un oraș perfect pentru gusturile tuturor: plaje splendide, cel mai gurmande înghețate, străduțe adorabile și marile orașe la îndemână. Cei care sunt gurmanzi, care apreciază vizitele culturale și amatorii de soare vor fi cei mai încântați.

Ravella, Campania. În acest magnific oraș din Italia a fost filmată o scenă din mitica trilogie Sissi cu celebra Romy Schneider.

Alberobello, Puglia. Este punctul de vedere cel mai celebru din Italia. Căsuțele din acest frumos orășel fermecă în fiecare an milioane de turiști. În jurul frumoasei cetăți se ascund și alte orașe vecine, la fel de drăguțe.

Cisternino. Este un alt must see tot din regiunea Puglia. Frumosul oraș alb este luminos și extrem de fermecător cu fațadele sale, dar și cu străzile sale unde se vând o mulțime de lucruri.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *