luni, decembrie 6, 2021
Barbra Streisand: o diva pop emblematica

De curand, pe data de 24 aprilie diva a implinit frumoasa varsta de 79 de ani.

Barbra Streisand este o adevarata diva, s-a facut cunoscuta datorita vocii sale dar si datorita muncii sale pe scena teatrului sau pe marele ecran, Barbra Streisand are o cariera impresionanta care a debutat in anul 1960. Cu toate acestea, ascensiunea spre glorie nu a fost usoara, dupa ce a fost crescuta de o mama geloasa pe talentul sau.

Insa, aceste obstacole nu au facut decat sa ii intareasca motivatia si determinarea vedetei care, la scurt timp devine una din cele mai cunoscute figuri de la Hollywood.

Copilaria. Barbra Streisand s-a nascut pe data de 24 aprilie 1942, la New York. Tatal sau, Emanuel Streisand moare din cauza unei crize de epilepsie cand actrita avea doar 15 luni.

Mama sa, Diana, a crescut-o singura. Vedeta a declarat de nenumarate ori ca avea impresia ca mama sa este geloasa pe succesul sau, pe talentul sau muzical. Asta deoaece si Diana si-a incercat noocul in industria muzicii.

Dificultati financiare. Mama sa era soprana insa lucra in egala masura ca si secretara pentru a-si putea creste fiica. De aceea, dificultatile financiare au fost numeroase in familia Barbrei.

Facuta pentru scena. Barbra Streisand si-a dat rapid seama, in timp ce studia la o scoala evreiasca din Brooklyn ca scoala nu este vocatia sa. Ce isi dorea cu adevarat era sa fie pe scena.

Colegi celebri. Cand invata la scoala publica 89 din Brooklyn, Barbra Streisand a avut numerosi colegi de clasa celebri printre care celebrul musician Neil Diamond. Printre acestia de mentionat este si campionul la sah Bobby Fischer, cu care obisnuia sa ia masa.

Debuturile sale. In privinta debuturilor sale ca si cantareata, Barbra a reusit sa se faca remarcata in timpul unei reniuni dintre parinti si profesori. Toata lumea i-a apreciat interpretarea insa mama sa s-a aratat extrem de critica. La 13 ani, vedeta in devenire canta deja la nunti.

La 16 ani, dupa absolvirea liceului, decide sa faca marele pas. Se lanseaza in cariera de actrita in ciuda faptului ca mama sa o implora sa ramana departe de show-business.

In timp ce incerca sa isi faca o cariera pe Broadway, nu avea un domiciliu fix si avea obiceiul sa doarma la prieteni. Mergea din cand in cand la mama sa sa manance insa situatia aceasta nu facea decat sa o incurajeze.

A inceput sa cante si publicul era fermecat pur si simplu de vocea sa. A trecut de la Barbara la numele de scena Barbra. Cariera a inceput sa fie din ce in ce mai infloritoare si a inceput sa fie recunoscuta ca si cantareata. Cariera in televiziune incepe in 1961 cand apare in The Tonight Show.

0 Comments

Leave a Comment