duminică, septembrie 19, 2021
Camioanele cu primul vaccin COVID-19 pentru SUA se pregătesc să pornească

Primele camioane care transportă un vaccin COVID-19 pentru utilizarea pe scară largă în Statele Unite urmau să plece duminică dintr-o fabrică de producție din Michigan, injecțiile fiind esențiale pentru oprirea focarului de coronavirus al națiunii destinat să ajungă la mai multe state o zi mai târziu.

Transporturile de vaccin Pfizer vor pune în mișcare cel mai mare efort de vaccinare din istoria americană într-un moment critic al pandemiei care a ucis 1,6 milioane și a îmbolnăvit 71 de milioane în întreaga lume.

Inițial, se aștepta să fie trimise aproximativ 3 milioane de doze, iar prioritatea este angajații din domeniul sănătății și rezidenții căminelor de îngrijire medicală, deoarece infecțiile, spitalizările și decesele cresc în SUA. Numărul probabil va începe să se înrăutățească în timpul sărbătorilor, vaccinul oferă un loc în lupta împotriva pandemiei care a ucis aproape 300.000 de americani.

Oficialii federali spun că primele livrări de vaccin Pfizer vor fi eșalonate, ajungând luni în 145 de centre de distribuție, alte 425 de locații primind livrări marți și restul de 66 miercuri. Vaccinul, co-dezvoltat de partenerul german BioNTech, este distribuit în funcție de populația adultă a fiecărui stat.

Gigantul de îngrijire a sănătății din Pennsylvania, UPMC, a ales personalul care este esențial pentru operarea unităților sale, printre cei care primesc prima rundă de vaccinări, a declarat dr. Graham Snyder, care a condus grupul de lucru pentru vaccinuri al centrului. „Este foarte interesant. Voi fi încântat, momentul în care vom administra prima doză ”, a spus Snyder sâmbătă. „Acesta va fi în mod clar un moment important pentru noi.”

Snyder a spus că sistemul UPMC estimează că jumătate din angajații săi sunt dispuși să primească vaccinul imediat ce li se oferă.

Vaccinul se îndreaptă spre spitale și alte site-uri care îl pot păstra la temperaturi extrem de scăzute – aproximativ 94 de grade sub zero. Pfizer folosește containere cu gheață uscată și senzori compatibili cu GPS pentru a se asigura că fiecare transport rămâne mai rece decât vremea din Antarctica. Dozele trebuie livrate în toate locurile de vaccinare identificate de state, cum ar fi farmaciile locale, în termen de trei săptămâni, au spus oficialii federali.

Foto: AP

0 Comments

Leave a Comment