duminică, septembrie 19, 2021
Evitați grăsimile trans, nu fac bine inimii și creierului

Știi că ar trebui să eviți grăsimile trans, dar știi de ce? Sigur, se strecoară în procente mici pe eticheta faptelor nutriționale a cookie-urilor preferate cumpărate din magazin, dar știați că se știe că acestea vă cresc riscul de boli de inimă, precum și scăderea cantității de colesterol “bun” din corpul dvs.?

Mai mult, grăsimile trans au fost recent legate de retenția slabă a memoriei. Într-un studiu condus de dr. Beatrice A. Golomb, profesor de medicină la Universitatea California-San Diego, unui grup de 1.000 de bărbați li s-au arătat o serie de cărți de cuvinte și au fost testați dacă cuvântul le-a fost deja arătat.

În medie, cei care au consumat cele mai multe grăsimi trans și-au amintit cu 11 cuvinte mai puține decât cei care nu aveau grăsimi trans în dieta lor. De fapt, fiecare gram de grăsimi trans consumate a însemnat pierderea a 0,76 cuvinte.

Alternativ, Golomb a descoperit că consumul moderat de ciocolată neagră bogată în antioxidanți a dus la mai multe cuvinte amintite, pe care le atribuie stresului oxidativ. Grăsimile trans sunt considerate a fi pro-oxidative, ceea ce înseamnă că afectează negativ energia celulară. Deci, că pătrat (sau două) de ciocolată după cină nu este atât de rău pentru tine!

Combaterea grăsimilor trans nu trebuie să fie o lecție de autocontrol sau negare. Pur și simplu evitați alimentele prăjite, optând în schimb pentru coapte sau fierte. În loc de aluaturi preambalate și produse de patiserie, încercați să vă faceți propriile, așa cum recomandă Clinica Mayo. Cremele non-lactate, margarina și alimentele congelate conțin adesea și grăsimi trans, așa că asigurați-vă că citiți eticheta înainte de a cumpăra.

0 Comments

Leave a Comment