Idei originale pentru un mic dejun ideal

Pentru a începe așa cum trebuie ziua, trebuie să ai mare grijă la ceea ce mănânci la micul dejun. Pentru a schimba puțin lucrurile și pentru a nu mai consuma un mic dejun plin de zahăr sau plin de sare, iată câteva idei pline de vitamine, mai ușor de digerat și care te vor umple de enrgie.

Smoothie Bowl. Ideea? Să amesteci acai, aceste mici fructe de pădure amazoniene de culoare mov, cu o aromă asemănătoare cu cea de cacao, pline de antioxidanți și flavonoide, cu o banană sau fructe roșii congelate și lapte de migdale. Trebuie să le pui într-un bol și să mai adaugi căpșuni sau alte fructe la alegere, superalimente crocante – nucă de cocos, migdale sau semințe de dovleac pentru a pregăti un mic dejun complet.

Power Smoothie. O veritabilă bombă nutritivă, un power smoothie amestecă fructele și legumele cu frunze verzi cu puțină apă, dar și câteva superalimente. Este cea mai sănătoasă băutură care poate înlocui sucul de portocale de dimineață.

Terci de ovăz. Este vorba despre o rețetă care se poate pregăti extrem de repede, fiind foarte delicioasă, dar și sănătoasă. Pune la fiert fulgii de ovăz, fructe și lapte de migdale, la care să mai adaugi când e gata, alte fructe delicioase.

Toast veggie. Pentru că mâncarea care arată bine este la fel de importantă ca și mâncarea bună, avocadorose este o întorsătură verde minunată care transformă un avocado de bază într-o felie de pâine plină de farmec care te face să vrei să iei o mușcătură. Excelentă pentru micul dejun, stropită cu suc de lămâie, ulei de măsline, semințe germinate și semințe de rodie.

Breakfast in a jar. La fel ca și salad in a jar, breakfast in a jar este o rețetă echilibrată și gurmandă, care poate să fie luată peste tot. Ideea? De a suprapune într-un borcan fructe, un iaurt amestecat cu migdale, fistic pe care să le acoperi mai apoi cu fructe proaspete și fulgi de ovăz.

Crema Budwig. Inspirată din metoda Kousmine, crema Budwig amestecă fulgi precopți (cum ar fi fulgii de mei și de hrișcă) cu lapte ( de orez cu alune – cel mai bun), ½ pară și ½ banană tăiate cubulețe și stropite cu suc de lămâie, un strop de ulei de alune și câteva semințe oleaginoase pentru crocant. Un adevărat deliciu!

Granola preparată în casă. O granola preparată în casă care amestecă fulgii de ovăz, migdalele, mierea și iaurtul este cea mai delicioasă.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *