Supă rece de avocado cu creveți picanți
Ingrediente
1 ceapă, tocată
1 cățel de usturoi, tocat mărunt
3 linguri (45 ml) ulei de măsline
4 căni (1 litru) supă de pui
4 avocado copți
1 cană (250 ml) creveți cruzi, decojiți și tocați grosier
2 lingurițe (10 ml) pudră de chili
Un praf de piper Cayenne
1/4 cană (60 ml) arpagic proaspăt, tocat
Sare și piper
Într-o tigaie, înmoaie ceapa și usturoiul în 30 ml (2 linguri) de ulei fără a le rumeni, aproximativ 10 minute.
Într-un blender, pasează amestecul de ceapă, supa și pulpa de avocado până devine fină. Se pune la frigider timp de 2 ore. Asezonează cu sare și piper.
Într-o tigaie, sotează creveții în uleiul rămas împreună cu pudra de chili și ardeiul Cayenne, până când creveții își schimbă culoarea. Adaugă arpagicul și amestecă bine.
Împarte supa rece în boluri. Ornează cu creveții fierbinți sau calzi în centrul supei