Greseli pe care oricine le face in bucatarie
Cu totii visam sa avem o bucatarie imensa si curata, bine organizata, care sa miroasa bine tot timpul. Insa realitatea este cu totul alta. Stocam o multime de lucruri si nu mai avem loc cel mai adesea insa continuam sa repetam aceleasi greseli, iar si iar. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti imbunatatesti bucataria.
Nu iti ascuti cutitele. Daca gatesti in mod regulat, recomandarea specialistilor este aceea de a-ti ascuti cutitele de 2-3 ori pe an. Tot in privinta cutitelor, o alta gresela frecventa facuta in bucatarie este urmatoarea: nu protejezi lama cutitului. Or, faptul de a nu acoperi lama cutitului poate fi si un lucru periculos pe langa faptul ca astfel lama se deterioreaza mult mai repede.
Nu folosesti zatul de cafea. Cafeaua are numeroase intrebuintari. Una din cele mai cunoscute este aceea de a elimina mirosurile neplacute din bucatarie dar si din frigider.
Stochezi carnea pe etajera de sus a frigiderului. Acest lucru nu este unul deloc ideal. In mod ideal carnea ar trebui stocata pe etajera de jos a frigiderului. Astfel, in cazul in care se varsa vreun lichid, nu va curge pe celelalte alimente din frigider.
Nu schimbi buretele de bucatarie. Buretii de bucatarie reprezinta un paradis pentru tot felul de bacterii. De altfel, reprezinta cel mai murdar obiect din bucataria ta, de aceea este important ca buretele de bucatarie sa fie inlocuit in mod regulat. Iata o alternativa: daca nu vrei sa schimbi atat de des buretele de bucatarie il poti dezinfecta timp de doua minute cu ajutorul unor produse eficiente, pentru a ucide bacteriile si microbii. Astfel, il poti folosi mai mult timp.
Nu stochezi in mod corect fructele si legumele. Daca vrei sa consumi fructele si legumele rapid, este mai bine sa le pastrezi la temperatura camerei. Daca le pui in frigider acest lucru le va prelungi durata de viata, ceea ce este practic daca nu vrei sa le consumi imediat.
Decongelezi carnea pe blat. Carnea poate ajunge extrem de rapid la o temperatura propice bacteriilor. De aceea, cel mai bine este sa o pui in cuptorul cu microunde pentru a o decongela sau sa o lasi peste noapte in frigider sau in apa rece.
Nu cureti prea des chiuveta. Cand ai curatat ultima data chiuveta din bucatarie in profunzime? Iti mai amintesti? Chiar daca apa si produsele de spalat vase ti se par suficiente, este bine sa folosesti un produs dezinfectant din cand in cand.