Meditatia, un atu esential pentru a trece mai usor peste aceasta perioada

Un nivel de stres din ce in ce mai mare din cauza crizei sanitare care nu mai trece, din cauza scenariilor rosii, a carantinei sau a izolarii… climatul actual invita la meditatie pentru a te recentra, a te menaja si a trai mai bine aceasta perioada.

Iata care sunt lucrurile de care sa tii si tu cont pentru a trece mai usor peste aceasta perioada.

Intr-o atmosfera anxiogena, stand intre patru pereti, alaturi de familie, departe de prieteni, este primordial sa nu cedam tensiunii, sa reusim sa avem grija de noi, sa avem un program mai degajat si sa invatam sa ne ascultam.

Pentru asta, meditatia este un lucru mai mult decat esential. Beneficiile sale contra stresului, depresiei si anxietatii au fost dovedite de numeroase studii de specialitate.

Creeaza un spatiu de calm. Daca nu esti singur acasa si daca nu vrei sa fii deranjat tot la cinci minute, intr-un mediu mai agitat sau mai dezordonat, sa incerci sa iti gasesti calmul interior poate parea un lucru imposibil. Dar, inainte de a incepe, incearca sa cauti un loc mai zen- un loc simplu, linistit, unde sa fie lumina, un buchet de flori si o imagine inspiranta.

Suporturile audio sunt de mare ajutor. Chiar si in cel mai placut si mai frumos spatiu nu este mereu usor sa stii cum sa meditezi. Alege un ghid auto sau o aplicatie care te pot insoti la inceput. Poti alege si un CD, o alegere foarte buna pentru a profita din plin de cele mai relaxante sedinte de meditatie.

Gaseste o pozitie conofortabila. Nu trebuie sa te asezi neaparat in pozitia lotus pentru a medita. Te poti aseza pe un scaun, pe pat sau pe jos, cat mai confortabil. Ia o postura naturala, cat mai confortabila, nici prea tensionata, nici prea relaxata. Si daca iti plac, poti alege si betisoarele parfumate cu tamaie.

Concentreaza-te asupra respiratiei. In timpul sedintei de meditatie, respiratia este cea mai importanta. Daca te vei concentra asupra respiratiei, vei reusi sa fii mai usor la tine in corp, mai degraba decat la tine in minte. Daca gandurile ajung, nimic mai normal.

Practica meditatia atunci cand doresti. Dimineata, la pranz sau seara? Meditatia se poate practica exact atunci cand vrei. Dimineata, te va ajuta sa incepi ziua asa cum trebuie. Altii prefera sa mediteze la ora pranzului, in pauza de exemplu. Unii mediteaza seara pentru a dormi mai bine. Tine de tine sa alegi momentul care ti se potriveste cel mai bine.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *