Bacterii, cum ne curatam in mod corect smartphone-ul

Smartphone-ul nostru este un veritabil cuib de bacterii datorita faptului ca il luam peste tot cu noi, chiar si la baie. Auzim adesea spunandu-se ca un smartphone este mai murdar decat vasul de toaleta…in realitate, mai multe studii stiintifice afirma ca un telefon este acoperit de mizerie, bacterii si microbi – care ar putea fi chiar respponsabili de o intoxicatie alimentara sau de o infectie virala. De unde nevoia de a-l curata in mod eficient.

Spala-te pe maini. Primul gest de adoptat este acela de a te spala pe maini. Asta deoarece 80% din microbi se transmit prin intermediul mainilor. De unde si importanta de a te spala pe maini cat mai des cu putinta, dupa ce ai folosit mijloacele de transport in comun, dupa ce folosesti toaleta, dupa ce ai schimbat un scutec sau dupa ce ai gatit. De preferat este sa nu atingi smartphone-ul dupa ce ai intrat in contact cu mai multe suprafete diferite pentru a evita proliferarea bacteriilor. Mai ales daca este vorba despre suprafete atinse de mai multe persoane diferite.

Un profesor din cadrul New York University a afirmat in cadrul unui interviu faptul ca, chiar daca te-ai spalat pe maini cu sapun inainte de a manca, este de ajuns sa iti atingi telefonul inteligent pentru a-ti contamina mainile din nou. Cu cat un numar mai ridicat de persoane atinge o anumita suprafata, cu atat riscul de contaminare este mai ridicat. Daca atingi bara unui metrou si apoi iti verifici mailul pe telefon, acesta din urma va fi acoperit de microbii persoanelor care au atins bara respectica a metroului.

Curatarea telefonului.  Al doilea gest de adoptat pentru proliferarea bacteriilor este urmatorul : curatarea regulata si minutioasa a telefonului inteligent. Ideal ar fi ca telefonul inteligent sa fie curatat cel putin o data pe zi sau o data pe saptamana daca acest lucru nu este posibil. Pentru asta, trebuie sa il opresti dupa care sa il cureti de praf cu ajutorul unui material din microfibra in genul celui cu care ne curatam ochelarii de vedere sau cu un servetel de hartie moale. Apoi, imbiba materialul respectiv intr-un produs de curatare dedicat aparatelor electronice sau in apa distilata si curata cu grija partea din fata si din spate a telefonului.

Trebuie sa cureti in egala masura si camera foto a telefonului si sa cureti in mod regulat si carcasa acestuia. Foloseste o discheta demachianta sau un betisor de curata urechile pentru a ajunge in locurile mai putin accesibile ale carcasei. deliciul-viciilor.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *