Aceste alimente nu se strica (aproape) niciodata

Cand mergem la cumparaturi suntem deosebit de atenti la data de expirare a alimentelor. Chiar daca unele nu se strica atat de repede ca altele sau unele se perimeaza deosebit de repede trebuie sa stii ca exista si produse care nu se strica (aproape) niciodata.

Orezul alb. Chiar daca orezul brun are o durata de viata de doar sase luni din cauza uleiului pe care il contine, orezul alb in schimb se poate pastra vreme indelungata cu conditia sa fie inchis ermetic si departe de umiditate. Este un ingredient de baza de avut mereu la indemana.

Mierea. Unul din sigurele alimente care dureaza intreaga viata si care este si natural. Modul in care este produsa de albine fac extrem de dfiicila dezvltarea bacteriilor si modul in care este conservata si transformata nu face decat sa ii mareasca durata de viata. Cea mai veche miere ar fi fost descoperita in urma cu 5500 de ani.

Mustarul. Nu iti fie teama, acest aliment este la adapost, nu se perimeaza atat de usor. Mustarul se poate pastra aproximativ 2-3 ani dupa data recomandata de consum, daca capacul este deschis. In functie de marca, mustarul se poate pastra in jur de un an de la deschidere, daca este pastrat la rece.

Siropul de artar. In timp ce siropul de artar contrafacut are o durata scurta de pastrare, cel autentic nu intampina astfel de probleme. Daca dopul nu este deschis, se pastreaza fara probleme cateva zeci de ani.

Laptele de cocos in cutie. Incearca laptele de cocos la cutie. Amesteca-l cu ingredientele tale preferate sau foloseste-l la produsele de patiserie preparate. Se va pastra fara probleme in jur de un an.

Sosul de soia. Datorita fermentarii si continutului ridicat de sodiu, sosul de soia nu se va strica niciodata. In schimb, daca ai deschis deja sticla, se va pastra inca o buna perioada de timp in frigider, timp de aproximativ un an.

Fasolea uscata. Chiar daca nu are acelasi gust dupa o anumita perioada de timp, fasolea uscata este in continuare buna de mancat, chiar si dupa 30 de ani.

Maslinele. Tuturora ne place sa la mancam, crude sau in diferite preparate precum salatele sau pizza. O cutie nedesfacuta de masline se poate pastra fara probleme in jur de trei ani.

Sarea. Este o veste buna mai ales daca nu stii cand ai umplut ultima data recipientul cu sare. Daca nu este in contact cu apa va dura ani de zile fata probleme.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *