Cine este fosta soție a lui Jeff Bezos, miliardara Mackenzie Scott?

Înainte de a revoluționa filantropia modernă, MacKenzie Scott a trăit mult în umbra soțului ei. Știm foarte puțin despre această brunetă înaltă cu un fizic suplu, greu de identificat în spatele tenului palid și a pomeților înalți. Născută în 1970 în San Francisco, dintr-o familie bună, ea a scris prima carte la vârsta de 6 ani, un manuscris de 152 de pagini scris pe o foaie de hârtie colectată de la școală. A dezvoltat foarte devreme pasiunea pentru literatură și, de la liceu, a cerut să-și schimbe lecțiile de sport cu cele din ficțiune. Tânăra are deja un scop specific: să studieze scrisul la Princeton cu premiantul Nobel pentru literatură, Toni Morrison. Misiune îndeplinită: reușește să-și scrie teza cu acesta din urmă, care o descrie ca fiind „unul dintre cei mai buni studenți ai mei” și o recomandă agenților literari.

Abia absolvită, MacKenzie Scott s-a mutat la New York și, pentru a-și plăti facturile în timp ce lucra la primul ei roman, și-a găsit un loc de muncă la un fond de acoperire. Acolo îl întâlnește pe Jeff Bezos, care ocupă biroul de lângă ea. Ea spune că s-a îndrăgostit de râsul lui tunător. Trei luni mai târziu, s-au logodit și s-au căsătorit în 1993, când tânăra avea doar 23 de ani. Opusurile atrag: ea este romancierul timid, el este tânărul executiv ultra-social. Jeff Bezos îi spune despre ideea lui pentru un site de vânzare de cărți, iar ea îl încurajează să înceapă. „Nu aveam cunoștințe de afaceri, dar i-am văzut pasiunea, entuziasmul”, a spus ea. În 1994, cuplul a condus de la New York la Seattle, în toată țara. În timp ce MacKenzie conduce, Jeff scrie planul de afaceri pentru ceea ce va deveni Amazon.

MacKenzie a continuat să scrie primul ei roman noaptea și a devenit primul angajat al Amazon pe zi. Ea se ocupă de sarcinile administrative și contabile și nu lasă nimic să arate ambițiile sale literare. „Părea perfect fericită de ceea ce făcea”, a declarat Jonathan Kochmer, un angajat Amazon care s-a alăturat în 1996. MacKenzie participă, de asemenea, la întâlnirile strategice și îi oferă soțului ei sfaturi valoroase. Succesul Amazon a fost rapid și orbitor, grupul a devenit public în 1997, extinzându-se în muzică. În 1999, Jeff Bezos a fost numit Persoana Anului de revista Time. Potrivit primilor angajați, atunci a avut loc o schimbare în cultura corporativă. Fondatorul vrea acum să revoluționeze internetul și să implementeze o viziune ambițioasă. Nimeni nu știe când MacKenzie Bezos părăsește compania, ea câștigă treptat teren pentru a se concentra asupra romanului și familiei sale.

Două romane, patru copii și o separare

În timp ce Amazon a cucerit lumea, MacKenzie Bezos a crescut patru copii, inclusiv o fetiță adoptată în China, și a lansat în 2005 primul său roman, Testarea lui Luther Albright, după zece ani de muncă și „multe lacrimi”, ale sale. .

A recidivat în anonimat timp de opt ani. În 2013, ea a publicat a doua carte, Capcane, călătoria încrucișată a patru femei. Ea vorbește despre sprijinul soțului ei pentru cariera sa de scriitor, care îi recitește manuscrisele: „Jeff este cel mai bun cititor al meu”, spunea ea despre el la acea vreme. Și își reia viața de mamă de soccer, care îi conduce pe copii la școală în microbuzul ei. O imagine a unei femei exemplare, chiar dacă Jeff Bezos devine cel mai bogat bărbat din lume.

În 2019, divorțul ei de Jeff Bezos, fondator și CEO al Amazon, a făcut-o a treia cea mai bogată femeie din lume. Averea ei, estimată la 53 de miliarde de dolari, o împarte fără să ia în calcul, cu toată discreția.

Vezi și: MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos care și-a împărțit miliardele fără să numere

De la divorț, a păstrat acest stil de viață foarte discret în Seattle, în timp ce lucra din greu pentru a-și reatribui averea pe o bază mai echitabilă.

La începutul lunii martie, ea a anunțat că s-a recăsătorit cu Dan Jewett, profesor de chimie la liceul copiilor ei. Acesta din urmă tocmai a semnat The Giving Pledge: „Prin cea mai fericită dintre coincidențe, sunt căsătorit cu unul dintre cei mai generoși și amabili oameni pe care îi cunosc și mă alătur ei angajamentului de a transmite o avere colosală pentru a servi celorlalți”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *