Cele mai bune sucuri verzi pentru sănătate

Sucurile verzi sunt din ce în ce mai populare și mai cunoscute. Sunt cele mai bune atunci când vrei să faci o cură detox și au o mulțime de nutrienți.

În plus, atunci când asociezi mai multe legume verzi între ele te vei bucura de o mulțime de avantaje.

De ce sucurile verzi sunt importante pentru sănătate?

Sucurile verzi au apărut de ceva vreme și încep să devină din ce în ce mai populare. Te ajută să faci o cură detox și furnizează organismului fructe și legume combinate care pot remineraliza organismul.

Dar asta nu este totul.

Conțin și fibre care pot stimula și regla tranzitul. Sunt cele care se lipesc de pereții intestinali pentru a proteja flora intestinală. Fibrele ne conferă o senzație de sațietate și pot regla indexul glicemic.

Sucurile verzi conțin și oligoelemente, adică minerale vitale pentru organism.

Sucurile verzi conțin enzime. Este vorba despre substanțe organice care intervin în dezvoltarea sănătății oaselor, a mușchilor, a respirației, a digestiei sau  sistemului imunitar.

De asemenea, sucurile verzi conțin și antioxidanți care ne protejează organismul de radicalii liberi și vitamine care joacă un rol foarte important în tot organismul.

Iată câteva idei de sucuri verzi pe care le poți pregăti:

  • Un suc verde pentru dimineață. Ai nevoie de 2 mere, un bol de varză kale, un sfert de castravete, două bucăți de țelină și sucul de la o lămâie.
  • Un suc de busuioc și castravete. Busuiocul este de foarte multă vreme folosit pentru a trata indigestia. Acest suc poate trata balonările și alte indigestii. În plus, busuiocul are și o acțiune anti-inflamatorie. Pe lângă castravete și busuioc mai ai nevoie de un bol de spanac.
  • Dacă vrei să prepari un suc mai exotic, ai nevoie de un pumn de varză, 3 bucăți de țelină, un pahar de suc de grepfrut, două bucăți de ananas și o jumătate de lingură de ghimbir.
  • Pentru un delicios și sănătos suc cu broccoli, pe lângă acesta, mai ai nevoie de un pahar de suc de portocale, de o țelină, două mere, un sfert de varză verde și gata.
  • Pentru pasionații de castravete, un suc cu castravete, o lămâie, un bol kale, un sfert de varză de Bruxelles și două bucăți de pătrunjel este cea mai bună alegere.
  • Poți prepara și o limonadă cu spanac cu două boluri de spanac, două lămâi, cu o jumătate de ananas și un măr, două bucăți de pătrunjel și cinci bucăți de gheață.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *