Ce tip de dezinfectant trebuie sa alegi pentru a preveni infectiile virale

In momentul in care vrei sa alegi un dezinfectant pentru a preveni infectiile virale este important sa tii cont de anumite proprietati ale produsului. Acesta nu trebuie confundat cu un antibacterian. Va spunem mai multe in cele ce urmeaza.

Cu toata agitatia provocata de coronavirus in lume, numeroase sunt persoanele care au mers la farmacie sau supermarketuri pentru a cumpara geluri sau alte produse dezinfectante. In plus, cererea enorma nu a facut decat sa creasca pretul acestor produse. Care este cea mai buna optiune?

Ce tip de dezinfectant sa alegem pentru infectiile virale ?

Exista numeroase tipuri de geluri dezinfectante pe piata. Cu toate acestea, dupa alerta generata in numeroase tari, inclusiv a noastra, de propagarea Covid-19, responsabil pentru coronavirus, aceste produse au inceput sa se epuizeze incetul cu incetul. Chiar si pretul de vanzare a ajuns la cifre mai putin obisnuite.

Problema este ca numeroase sunt persoanele care nu stiu ca nu toate dezinfectantele functioneaza in mod eficient in caz de virus. In plus, majoritatea gelurilor antibacteriene nu sunt potrivite pentru a preveni acest tip de infectie. Astfel, gelurile conventionale si cele parfumate, stralucitoare si similare sunt considerate ineficiente.

Dar ce ar trebui sa alegem ? O farmacista, Mar Sieira, in egala masura fondatoarea companiei de produse de ingrijire a pielii Sarah Becquer explica faptul ca, in caz de coronavirus spre exemplu, ideal este un produs cu putere virucida. Gelul antibacterian elimina bacteriile sau le impiedica sa se dezvolte in mod excesiv. Drept urmare, in cazul infectiilor virale, nu ar trebui sa fie o optiune. Pentru a inactiva virusii precum Covid-19 este necesar sa folosim geluri care contin minim 70% alcool care au proprietati virucide. In plus, pentru a fi eficient impotriva virusului, un gel trebuie sa contina ethanol. Aceasta substanta are o actiune virucida mai puternica si mai extinsa spre deosebire de alte tipuri de alcooluri precum propanol. Spectrul sau de activitate virucida este de 95% insa acopera adesea majoritatea virusilor in mod pertinent.

Daca este vorba despre prevenirea infectiilor virale, recomandarea generala este aceea de a-ti face timp cateva secunde pentru a citi eticheta produsului. Activitatea virucida se poate verifica in egala masura pe eticheta conform normei NF EN 14476. Daca nu dispune de aceasta informatie cel mai probabil este vorba despre un dezinfectant bactericid, nu virucid.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *