Europa- cele mai abordabile orașe pentru un ”City trip on a buget”

Europa are peisaje sublime și destinații minunate. Dar, uneori prețurile sau costul vieții de aici poate să îi oprească pe unii turiști să ajungă aici. Europa însă are și cel mai abordabile destinații ideale pentru un city trip de vis.

Zagreb, Croația. Croația este o destinație populară pentru stațiunile sale balneare, dar orașul Zagreb mai din interior este o opțiune foarte bună pentru un buget mai mic. Sunt disponibile numeroase excursii înspre coasta croată dacă vrei să profiți de toate minunățiile din țară.

Varșovia, Polonia. Capitala poloneză are o istorie fascinantă, una spusă cel mai adesea de muzeele din oraș. Centrul a fost declarat Patrimoniu Mondial Unesco, grație unei perfecte reconstrucții a pieței, palatului regal și al altor monumente de aici.

Český Krumlov, Rebublica Cehă. După Praga, este vorba despre al doilea oraș turistic din țară. Vechiul oraș, înconjurat de un magnific râu în formă de serpentine este o comoară medievală magnific păstrată. Este o destinație foarte bogată din punct de vedere architectural, dar și din punct de vedere istoric.

Belgrad, Serbia. Cunoscut mai ales pentru viața sa nocturnă animată, Belgrad este un oraș care are foarte mult de oferit turiștilor. Este una din cele mai vechi cetăți din Europa, cu un patrimoniu istoric pasionant și o cultură extrem de bogată.

Sarajevo, Bosnia Hertegovina. Dacă nu îți plac orașele pline de turiști, aici trebuie să ajungi. De la sfârșitul războiului și în urma pagubelor importante, turismul a avut dificultăți în a se relansa în capitală. Vechiul oraș musulman de lângă centru este foarte interesant și primitor.

Cracovia, Polonia. Cel mai adesea comparată cu Praga, Cracovia este un oraș foarte apreciat de către turiști. Este un oraș atât pe placul celor care sunt pasionați de istorie, cât și celor care sunt pasionați de gastronomie. Viața sa culturală este la fel de intensă: în fiecare an, au loc aici o mulțime de festivaluri și evenimente internaționale.

Sofia, Bulgaria. Sofia este o capitală liniștită și prietenoasă pentru turiști. Aici nu există mari atracții turistice, ci doar o experiență urbană la un preț foarte rezonabil. Situată la poalele lanțului muntos Vitocha, vei avea, de asemenea, șansa de a descoperi câteva peisaje naturale magnifice.

București, România. Supranumit și Micul Paris, București este un oraș cu o arhitectură elegantă de la începutul secolului XX, cu numeroase influențe franceze. Sunt aici biserici superbe din secolul 17 și 18 ascunse în cele mai liniștite colțuri.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *